boom  
     
 
 

Rouw- en verliesbegeleiding

Wat is rouw?
Ongeloof, verdriet, verwarring. Rouw is ook rauw. Rouwen is niet iets alleen na de dood van een geliefd persoon; rouwen kan er na alle vormen van verlies zijn.

Na een verlies kunnen emoties divers en intens zijn. Rouwen is een individuele aangelegenheid. Ieder mens rouwt op zijn of haar eigen manier. Er is geen ‘slechte’ manier. Een rouwproces duurt vaak langer dan men verwacht. Ieder mens wordt vroeg of laat geconfronteerd met rouw en verlies.

Als iemand getroffen wordt door een verlies begint er een heel ander leven. Het lijkt of alle structuur uit het leven verdwenen is. De periode van rouw zou men het liefst willen overslaan. Toch is rouwen een fase in het leven waar men doorheen moet om er niet jaren later weer mee geconfronteerd te worden.

Mensen die rouwen stellen zich allerlei vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Is het normaal dat ik mij zo lang verdrietig voel?
  • Zal ik ooit opnieuw kunnen genieten?
  • Zouden die schuldgevoelens ooit overgaan?
  • Hoe komt het dat ik mij zo moeilijk kan concentreren?
  • Is het normaal dat ik af en toe zo boos kan zijn?

Zo zijn er nog heel veel vragen die mensen zich stellen in hun verdriet.

U hoeft uw rouw en/of verlies niet alleen door te werken. Door middel van begeleiding is het mogelijk om door het rouwproces heen te komen.

Ook kinderen rouwen om een verlies. De hulpverlening die ik bied geldt ook voor kinderen, waarbij de manier van hulp uiteraard aangepast is aan de leeftijd. Ik maak dan o.a. ook gebruik van creatieve methoden.

 

   
       
Home
Psychosociale hulpverlening
Rouw- en verliesbegeleiding
Eetstoornissen
Massagetherapie
 
Ontspanningsmassage
 
Reiki  
Over mijzelf  
   
Kosten en vergoedingen  
   
Contact/ Route