Sylvia  
     
 
 

Iets over mijzelf

In 1996 ben ik begonnen met mijn praktijk voor psychosociale hulpverlening. Ik heb de vierjarige opleiding psychosociale hulpverlening gevolgd bij het Europees Instituut voor Psychosociale Educatie.

Na het behalen van mijn diploma besloot ik me verder te gaan verdiepen in de rouwbegeleiding. De trajecten voor rouwbegeleiding heb ik gevolgd bij het Landelijk Instituut voor Rouwbegeleiding (LSR) in Utrecht. Bij de Stichting Achter de Regenboog heb ik trainingen gevolgd voor het begeleiden van kinderen/jongeren met rouw. In mijn praktijk werk ik zowel met volwassenen als met jongeren die rouw en/of een verlies geleden hebben.

Bij de School voor Massage in Amsterdam heb ik een opleiding klassieke massage gevolgd. Ik werk in mijn praktijk met massage(therapie) en heb bij het Leidsch Volkshuis in Leiden regelmatig cursussen ontspanningsmassage gegeven.

Ik kwam tot de ontdekking dat door middel van ‘aanraking’  mensen wat meer kunnen ontspannen, waardoor voor velen ook hun problematiek wat ‘makkelijker’ verwoord kan worden. Dit inzicht bracht me tot het volgen van Reiki cursussen volgens het Usui-Reiki systeem. Nadat ik Reiki I gedaan had en ik de ervaring kreeg dat door het geven van Reiki mensen o.a. een zeer diepe ontspanning bereiken, ben ik de cursus Reiki II gaan doen en daarna Reiki III, waardoor ik nu aan anderen Reiki mag leren.
Inmiddels ben ik een aantal keren in Bosnië geweest om Reiki te geven aan getraumatiseerde oorlogsslachtoffers, vooral vrouwen en kinderen.
 
Als ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen was het voor mij een logische stap om mensen met deze problematiek hulp te bieden.
Ik heb bij het vrouwengezondheidscentrum ‘Hara’ groepen vrouwen begeleid in deze problematiek en werk in mijn praktijk individueel.

Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om hulpverlening te geven. Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat geen mens hetzelfde is en ik samen met de cliënt bekijk welke manier van hulpverlening het beste bij hem of haar past; wat goed is voor de een hoeft niet goed te zijn voor de ander..

 

 

 

 

   
Home
Psychosociale hulpverlening
Rouw- en verliesbegeleiding
Eetstoornissen
Massagetherapie
 
Ontspanningsmassage
 
Reiki
Over mijzelf
Kosten en vergoedingen
Contact/ Route